donderdag 26 maart 2009

Hoe zet u uw nieuwe website online?

U heeft een webpagina met de WordToWebPage software gemaakt. Nu is het de bedoeling dat uw nieuwe website online komt. Hoe kunt u die website nu op het internet plaatsen?



Het is eenvoudig om een website te maken met onze Word To Web Page software. Het is echter noodzakelijk om te weten hoe u een nieuwe website op het internet kunt plaatsen, nadat u uw website met ons systeem heeft gemaakt. Immers, een nieuwe website komt niet vanzelf op het internet, hier moet u zelf wat voor doen. Wat dan?
Lees verder, iedereen kan het en moeilijk is het zeker niet!

Om te beginnen is het belangrijk om te weten - wat u nodig heeft om een nieuwe website op het internet te plaatsen.

Wat heeft u nodig om uw nieuwe website op het web te zetten?



U heeft een hostingpakket, een domeinnaam en een FTP programma nodig.

Deze termen komen u nu misschien nog niet bekend voor, maar ik zal u nu duidelijk uitleggen waar deze diensten voor dienen.

Een hostingpakket is niets meer dan een pakket met verschillende functies, waaronder webruimte. Dit dienstenpakket bevat dus webruimte, ruimte voor uw website.
Webruimte is de ruimte om uw website op te slaan op een server en een server is gewoon een hele grote computer. Deze hele grote computer is eigendom van de maatschappij die u hosting levert.

Dus: U huurt ruimte in op de server van de hostingmaatschappij!

Net zoals u op uw computer een harde schijf nodig heeft om bestanden mee op te slaan, heeft u webruimte nodig om uw websitebestanden op te slaan.

Verder bevat het hostingpakket nog een aantal mailboxen, ftp functies etcetera.

Om een website op internet te plaatsen heeft u in elk geval een hostingpakket nodig. Vraag hier goedkoop een hosting pakket aan.

U sluit een contract af voor 24 maanden. Basicweb kost u 1 euro per maand gedurende het 1ste jaar. Na het eerste jaar betaalt u slechts 2,99 per maand. Basicweb is ook te gebruiken voor meerdere websites. Bovendien krijgt u bij het goedkoopste Basicweb pakket een gratis domeinnaam voor 1 jaar gratis.

Een domeinnaam voor uw nieuwe website



Wat u ook nodig heeft voor uw nieuwe website is een domeinnaam. De domeinnaam is het internetadres van uw website. Bv: www ditismijnwebsite.nl. Met een domeinnaam is uw nieuwe website straks vindbaar op het net, niet geheel onbelangrijk dus..

U moet er voor zorgen dat u een passende domeinnaam registreert voor uw nieuwe website. Indien uw website over tuinieren voor beginners gaat, is het verstandig dat u www tuinierenvoorbeginners.nl vastlegt. Heel simpel.

En een FTP-programma is een..?



En een FTP programma is software waarmee u uw website vanaf uw computer naar de server van de hostingmaatschappij kan transporteren. Elke webhoster biedt u stapsgewijze instructies aan om uw website met een FTP-programma op het internet te zetten. Volg die instructies gewoon op, dat is het beste.

Mocht u hier hulp bij nodig hebben, bekijk dan dit filmpje of stuur ons een mailtje, zodat wij dit voor u kunnen regelen. GRATIS!

Goed, u heeft nu een globaal beeld van wat u precies nodig heeft om een website op internet te zetten, vanaf het moment dat WordToWebPage uw Word bestand in een website heeft verandert.

Vraag hier een hostingpakket met gratis domeinnaam aan







Wij raden u aan om uw hosting en domeinnaam bij Strato te bestellen.
Strato is een goedkope(!!) en betrouwbare webhost. Persoonlijk kan ik zeggen dat wij een goede ervaring hebben met Strato.
Strato biedt hostingpakketten aan voor beginners met een 30 dagen, niet goed, geld terug garantie, zodat u uw geld altijd terug kan vragen als u achteraf toch niet tevreden bent met Strato. Dat is een spijkerharde garantie.

Heeft u ergens vragen over?



Mocht u vragen hebben over Strato, schroom niet en stuur ons een mailtje...
Wij beantwoorden uw vraag zeer graag!

Wij adviseren u om nu uw diensten aan te vragen. Ga uw gang en bestel een hostingpakket en een domeinnaam. Mocht u hier meer informatie over willen, (1)ga dan naar hoe zet je een website op of (2)stuur ons een mailtje of (3)plaats uw vraag als reactie op dit artikel zodat anderen er ook wat aan hebben. Wij zijn hoe dan ook blij als we u kunnen helpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten